Новости интернет-магазина king-tools.com.ua

Часы работы:

ПН-ПТ 09:00 - 19:20
СБ 10:00 - 16:00
ВС - выходной



Українською

Каталог товаров

Пневмоінструмент. Основні характеристики

Пневмоінструмент має ряд переваг, які дозволяють йому успішно конкурувати з електроінструментом. Відсутність електроживлення, природно, забезпечує і 100% -ву електробезпеку. Висока питома потужність пневмодвигунів забезпечує невеликі розміри і вагу пневмоінструменту, що сприяє низькій стомлюваності робітників і високій продуктивності праці. Він невибагливий в роботі - здатний працювати в широкому діапазоні температур, при підвищеній вологості, в забруднених і запилених просторах.

Розрізняють два напрями використання даного інструменту. Перше - в умовах стаціонарного виробництва: в цехах деревообробки, меблевих, механоскладальних, металообробних виробництвах, в цехах обробки пластмас, в лакофарбовому виробництві, суднобудуванні, шахтах. Другий напрямок - це автономні станції, які застосовуються в будівництві, при виконанні ремонтних робіт в умовах відкритої місцевості. Обидва ці напрямки використовують одні й ті ж принципи побудови систем пневмоінструменту і розрізняються перш за все масштабами, автономні системи розраховані на невелике число користувачів, а стаціонарні - на десятки і навіть сотні споживачів.

Системи для використання пневмоінструменту включають компресор, ресивер, фільтри для очищення повітря, відстійники-водороздільники, лубрикатори, труби і шланги для подачі повітря і сам інструмент.

Надійність і великий ресурс пневмоінструменту в значній мірі визначаються якістю стисненого повітря. Системи підготовки повітря повинні забезпечити стабільний тиск повітря, його очищення і осушення, а також обробку повітря маслом.

Найбільш широке застосування для виконання будівельних робіт мають легкі компресори, що пересуваються вручну, з електроприводом, а також більш потужні моделі з двигунами внутрішнього згоряння, змонтовані на причепах. Вибір компресора здійснюється в залежності від необхідної витрати повітря пневматичних машин. Компресор повинен мати запас 20-30%. Чим більше запас, тим довше буде термін служби як самого компресора, так і пневмоінструменту.

У великих виробництвах стиснене повітря транспортується по магістральних металевих трубопроводах з площею перетину в 3-5 разів більшою, ніж у шлангів, які використовуються для підведення повітря від магістралі до інструменту. Лубрикатори - пристрої, які розпилюють в стислому повітрі масло для змащення Пневмодвигуни, встановлюють перед шлангами для подачі повітря до інструменту.

Шланги для стисненого повітря з тканинним армуванням виготовляються довжиною до 50 м і зовнішнім діаметром під'єднаного шланга 12, 15 і 20 мм. Для зручності роботи з пневмоінструментом в цехових умовах використовують спіральні шланги з нейлону і поліуретану. Шланги зазвичай обладнуються штепсельними сполучними штуцерами, швидкороз'ємними муфтами і прямими кінцевими ділянками, які полегшують роботу. Шланги з поліуретану стійкі до агресивних зовнішніх впливів: стійкі до стирання і утворення подряпин, а також до гідравлічного масла, керосину, мінеральному і трансмісійному маслу, гліцерину.

Пневмоінструменти бувають:
- ударної дії: пневмозубила, пневмомолотки, відбійні молотки, скобозшивачі;
- обертальної дії: гвинтоверти, гайковерти, пневмодрилі, шліфмашинки;
- ударно-обертальної дії: гайковерти, домкрати, талрепи і ін.



Під час вибору пневмоінтсрументу, перш за все треба точно сформулювати і систематизувати свої вимоги за наступною схемою:
• продуктивність (можливість регулювання обертів, швидкість зміни ріжучого інструменту, точність регулювання);
• потужність;
• ергономічність (вага, зручність роботи, зручне розташування органів управління і їх інформативність, можливість використовувати балансир, зручність зберігання і перенесення);
• вартість (умови оплати, терміни поставки, гарантії);
• сервіс (наявність в регіоні станції сервісного обслуговування, вартість послуг, наявність складу запасних частин).

https://king.if.ua/catalog/pnevmoinstrument/